Vegogryta med svamp och lingon

En gryta inspirerad av söta bambidjur, som inte är för stabbig men med ett djup av rödvin och gelé och en topp av enbär och syrliga lingon och örter.

Portioner: 4
Tillagningstid: 30 min

1 pkt pulled beans (Hälsans kök)
Olja
1 näve trattkantareller
1/2 gul lök
1 msk smör
1/2 dl rött vin
1 msk kantarellfond
2 msk grönsaksfond
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé
2 dl vatten
2,5 dl havregrädde
2 msk smetana
Timjan
6 torkade enbär (mortlade)
Lingon

Gör så här:
Hacka svampen grovt och löken fint och fräs blandningen i smör i ca 6-7 minuter på låg till medelvärme. Fräs även under tiden pulled beans i olja så att den får lite yta och stäng sedan av värmen och ställ åt sidan.

När svamp- och lökblandningen fått färg, häll på rödvinet och höj värmen något. Ha därefter i fond, soja, gelé, grädde och smetana tillsammans med timjan och mortlade enbär. Låt sjuda i ca 5 minuter och ha därefter i pulled beans. Smaka av och tillsätt eventuellt kryddor efter behov.

Servera med t.ex. potatisstomp och dekorera med ytterligare lingon och gärna med örter som oxalis eller ängssyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *