
En gryta inspirerad av söta bambidjur, som inte är för stabbig men med ett djup av rödvin och gelé och en topp av enbär och syrliga lingon och örter.
Portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
1 pkt pulled beans (Hälsans kök)
Olja
1 näve trattkantareller
1/2 gul lök
1 msk smör
1/2 dl rött vin
1 msk kantarellfond
2 msk grönsaksfond
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé
2 dl vatten
2,5 dl havregrädde
2 msk smetana
Timjan
6 torkade enbär (mortlade)
Lingon
Gör så här:
Hacka svampen grovt och löken fint och fräs blandningen i smör i ca 6-7 minuter på låg till medelvärme. Fräs även under tiden pulled beans i olja så att den får lite yta och stäng sedan av värmen och ställ åt sidan.
När svamp- och lökblandningen fått färg, häll på rödvinet och höj värmen något. Ha därefter i fond, soja, gelé, grädde och smetana tillsammans med timjan och mortlade enbär. Låt sjuda i ca 5 minuter och ha därefter i pulled beans. Smaka av och tillsätt eventuellt kryddor efter behov.
Servera med t.ex. potatisstomp och dekorera med ytterligare lingon och gärna med örter som oxalis eller ängssyra.